Istraga o propustima u računovodstvu Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara upoznata je o istražnim aktivnostima koje se po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) provode u Federalnom parlamentu.

Kako je potvrđeno Feni iz njezinog ureda, Bradara je razgovarala s mjerodavnim predstavnicima istražnih tijela. Oni su je upoznali o poduzetim aktivnostima, ali zbog istrage, ne može detalje razgovora iznositi u javnost.

Međutim, naglašava da se istraga ne odnosi na izaslanike u Domu naroda, te da je njome obuhvaćen period do maja 2014. godine.

Potpredsjedavajući Doma naroda Jasenko Tufekčić izjavio je ranije da finansijska policija i upravna inspekcija provode određene istražne radnje u Federalnom parlamentu.

“To je jedan od razloga zašto neke stvari treba izvesti na čistac, gdje bi, objektivno, rukovodstvo oba doma trebalo biti maksimalno uključeno. Prema prijavi kantonalnog tužilaštva, govori se o velikim propustima unutar računovodstva Parlamenta Federacije BiH. Činjenica je da su postojale neke financijske malverzacije u oba doma Parlamenta FBiH i da se unutar toga sada provodi istraga po nalogu Tužilaštva KS”, kazao je Tufekčić.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*