Servisne informacije za četvrtak 3.avgust

Ekipa RTV7 Tuzla je od dežurnih operativnih za vas prikupila sljedeće servisne informacije:

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir u protekla 24 sata narušen 3 puta, evidentirano je počinjenje 5 krivičnih djela, a dogodilo se i 13 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba teže povrijeđena, 11 lakše, a za 3 osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći, obavljeno je 219 intervencija.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata obavili 3 tehničke intervencije i gasili jedan automobil i 2 požara niskog rastinja u Krečanskoj ulici i na kopu Šićki Brod.

VODOVOD – Zbog kvara bez vode su ulica Bukinjska i dio Čaklovića. Na otklanjanju će se raditi danas.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla obavijestili su da će danas raditi na sanaciji kvara na cjevovodu iz kojeg se snabdijevaju ulice 9.Maj, Donje Brdo, te prviredni subjekti Tuzlanska pivara, Dom penzionera, kao i UKC Tuzla. Iz ovog preduzeća obavještavaju da su mogući zastoji u vodosnabdijevanju na pomenutom području, što će trajati do otklanjanja kvara.

Uredno snabdijevanje vodom ostalih gradskih i prigradskih naselja.

KOMUNALAC – Iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla kažu da je uredan odvoz smeća.

Servisnim informacijama dodajemo i podatke iz tuzlanskog porodilišta, gdje je u protekla 24 sata rođeno 8 beba; 5dječaka i 3 djevojčice. Sretnim roditeljima čestitamo, a bebama želimo dug, zdrav i sretan život.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*