Održana sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla

Danas je u prostorijama gradske uprave Tuzla, održana je sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla, kojoj su prisustvovali i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Samir Husejnbašić i Arina Bešlagić, te Zdenko Tadić savjetnik premijera Tuzlanskog kantona. Tema sastanka su bile pripreme za međunarodnu NATO vježbu „Bosna i Hercegovina 2017“, koja će se održati u Tuzlanskom kantonu, sa nekoliko lokacija i sjedištem vježbe u Tuzli.

Predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i savjetnik premijera Tuzlanskog kantona, upoznali su prisutne sa nekim aspektima vježbe, kao i sa ulogom koju će imati Grad Tuzla i pripadnici službi zaštite i spašavanja Gradskog štaba civilne zaštite.

Pored članova GŠCZ Tuzla sjednici su prisustvovali i direktori javnih preduzeća, a koji kao službe zaštite i spašavanja civilne zaštite, učestvuju direktno u vježbi.

Nakon upoznavanja sa programom vježbe, Gradski štab civilne zaštite Tuzla, je još jednom izrazio svoju i podršku gradonačelnika Jasmina Imamovića za što uspješniju realizaciju svih planiranih aktivnosti, te stavio sve potrebne resurse na raspolaganje.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*