Lotos predstavlja knjigu “Probuđeni snovi”

Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla, organizuje promociju promociju knjige priča mladih osoba sa invaliditetom “Probuđeni snovi” u utorak, 29. avgusta 2017, u 13,00, u hotelu „Mellain“, (Vidikovac), Tuzla.

O životima i uspjesima nekih od njih možete čitati u pričama koje su dio knjige „Probuđeni snovi“. O knjizi i svojim iskustvima će tokom promocije govoriti sami akteri priča, nastojeći probuditi svijest građana o velikom potencijalu koji postoji u redovima osoba sa invaliditetom, te potaknuti druge mlade sa invaliditetom da učine korak ka samostalnom životu.

Knjiga „Probuđeni snovi“ je nastala u sklopu I.C. “Lotos” projekta “Jačanje kapaciteta za samostalni život osoba sa invaliditetom u BiH”, kao iskustveni rezultat provođenja projektnih aktivnosti u Tuzlanskom kantonu i struktuiranog rada sa mladima osobama sa invaliditetom i članovima njihovih obitelji u dvogodišnjem periodu. Projekat I.C. „Lotos“ provodi u partnerstvu sa švedskom organizacijom STIL iz Stockholma, a financiran je od strane Švedske organizacije za međunarodni razvoj SIDA, posredstvom MyRight-a.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*