Belgija: Tinejdžer zaklao Alfreda Gadennea iz osvete, jer mu je otpustio oca

Brutalno ubistvo gradonačelnika belgijskog grada Mouscrona šokiralo je u ponedjeljak Belgiju, a britanski Daily Mail navodi kako je gradonačelnika Gadennea ubio 18-godišnji tinejdžer Nathan Duponcheel.
Belgijski mediji objavili su, pozivajući se na tužilaštvo, kako je Alfred Gadenne (71), konzervativni gradonačelnik Mouscrona, industrijskog grada od 57.000 stanovnika koji se nalazi neposredno uz granicu s francuskim gradom Lilleom, pronađen mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koju je svaku večer lično zaključavao.

Kako prenosi lokalni SudInfo, pozivajući se na neimenovane izvore, osumnjičeni za ubistvo sam se predao policiji. Kako piše DailyMail, riječ je o belgijskom tinejdžeru Nathanu Duponcheelu (18) koji je gradonačelnika ubio iz osvete.

DailyMail također navodi da je otac tinejdžera, Olivier Duponcheel, dugo vremena radio kao vatrogasac u belgijskom gradu Mouscrona, a otkaz je dobio 2015. godine, nakon čega je pao u depresiju koja je okončana samoubistvom.

List navodi da ubijeni gradonačelnik nije lično otpustio oca osumnjičenog, nego je u to vrijeme bio gradonačelnik Mouscrona, i starao se pored ostalog i za rad vatrogasne službe.

DailyMail također piše kako se tinejdžer nakon počinjenog ubistva sam predao policiji.

Svirepo ubistvo gradonačelnika šokiralo je belgijsku javnost.

“S užasom sam primio vijest o brutalnoj smrti Alfreda Gadennea”, naveo je premijer Charles Michel (liberal) na svom Twitter računu, izrazivši saučešće porodici i prijateljima. Među mnogima koji su izrazili saučešće je i Martine Aubry, bivši čelnik francuske Socijalističke stranke i gradonačelnik obližnjeg Lillea.

Philippe Courard, predsjednik parlamenta belgijskog frankofonog juga zemlje, napisao je na Twitteru: “Strašno. U kakvom to svijetu živimo?”.

(Vijesti.ba / SB)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*