Uragan Marija odnio 32 života, opustošio Portoriko

Uragan Marija, koji je uništio mnogobrojne zgrade i ostavio velike dijelove Portorika bez struje, a poplavio dijelove Dominikanske Republike, usmrtio je 32 osobe i razorio manja karipska ostrva, kao što je Dominika.

Najmanje 15 osoba stradalo je u Portoriku, a među njima je osam osoba koji su se udavili u mjestu Toa Haha udaljenom 32 kilometra od San Huana, izjavio je gradonačelnik tog mesta Bernardo Markez.

Uragan Marija obrušio se na popularna ljetovališta na otocima Turks i Caicos te na Bahame, a nakon što je opustošio Portoriko i Karibe, ostavljajući velike štete za sobom i stanovništvo bez struje, javlja CNN.

Uragan je i dalje treće kategorije sa vjetrovima preko 170 kilometara na sat, navodi američki centar za uragana. Za samo 24 sata na Portoriko je palo skoro 70 centimetara kiše, a veliki broj stanovnika neće imati električnu energiju mjesecima. Uragan je donio i velike poplave. Oštetio je hiljade domova, a vjetar je čupao drveće.

Stanje je teško i u Dominikanskoj Republici gdje uragan jenjava, ali se opasnost očekuje od velikih talasa i podizanja nivoa mora.

Urgan Marija će na istočnu obalu SAD stići početkom naredne sedmice, predviđaju prognostičari.

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je rekao da će posjetiti Portoriko. Guverner Rikardo Roseljo (Ricardo Rosselló)  je istaknuo da je uragan Marija uništio otok, te nanio najveće štete u posljednjem stoljeću.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*