20 mrtvih i 100 povrijeđenih u pucnjavi u Las Vegasu

Dvadeset osoba je poginule, a 100 ih je povrijeđeno u oružanom napadu na muzičkom festivalu u Las Vegasu, saopšteno je danas u medicinskom centru u tom gradu. Napadač je ubijen, živi ovdje, ne znamo koji bi mu bio motiv za ovo što je učinio, s njim je bila Marylou Danley, za kojom trenutno tragamo”, rekao je lokalni šerif. Potvrdio je da je preko 20 ljudi ubijeno i preko 100 ranjenih. Strahuje da će taj broj rasti. Vjeruju kako je napadač djelovao sam.

Šerif oblasti Clark Joseph Lombardo izjavio je da su policajci presreli osumnjičenog na 32. spratu hotela Mandalay Bay s druge strane ulice na kojoj je održan muzički festival Route 91 Harvest. Vlasti navode da je napadač ubijen. Nisu objavile njegovo ime, ali navode da je on lokalni mještanin.

Nekoliko policajaca iz policijskog odjela Bakersfield prisustvovalo je koncertu kada je naoružani čovjek otvorio vatru. Jedan je ranjen i prebačen je u bolnicu s povredama koje nisu opasne po život.

Lombardo je izjavio kako vjeruje da je riječ o napadu “vuka samotnjaka” i da policajci tragaju za cimerom osumnjičenog kao osobi od interesa za istragu, prenosi Associated Press.

(federalna.ba/agencije/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*