Zdravstveni radnici u Sarajevu: Obezbijedite nam 22 miliona KM i prekinut ćemo štrajk

Predstavnici Sindikata zdravstva Kantona Sarajevo pregovaraju s premijerom Kantona o zahtjevima radnika u zdravstvu kako bi prekinuli štrajk, poručujući da za ispunjenje njihovih zahtjeva, odnosno povećanja satnice na 2,75 KM treba obezbijediti 22 miliona KM.
Predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo Edo Selimić je rekao kako nije tačno da traže 40 miliona KM te da prema njihovoj satnici koja iznosi 2,75 KM, na plate zdravstvenih radnika Vlada treba izdvojiti 22, a ne 15 miliona KM.

“Oni se pravdaju kako ne mogu ništa. Teret se prebacuje na leđa pacijenata i uposlenika u zdravstvu. To je začarani krug kojeg je napravila nesposobna vlast, svaka od stranaka od Dejtona do danas”, rekao je Selimić i dodao da su sindikati usaglasili svoje zahtjeve.

“Obezbijedite nam 22 miliona KM i štrajk ćemo završiti odmah u ponedjeljak”, poručio je predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika KS Edo Selimić.

Rekao je i kako se sva ova situacija mora prekinuti, jer ide u nedogled te da će se pacijenti i dalje pregledati na lošim aparatima, a zdravstveni radnici će biti nezadovoljni.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*