Utopio se suosnivač Facebook hita “Ice bucket challenge”

Corey Griffin, suosnivač najnovijeg trenda na Facebooku, nazvanog ‘ALS ice bucket challenge’, preminuo je nakon posljedica utapanja u Nantucketu, Massachusetts.

Njegov 27-godišnji život okončan je tragično u subotu, 16. augusta, nakon što je skočio sa zgrade ‘Juice Guys’ u vodu. Očevici su izjavili da je njegovo tijelo plutalo na površini nakon čega je potonulo. Spasitelj je nakon nekoliko minuta izvukao tijelo iz vode no bilo je prekasno. Odmah je prebačen u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

Uz ovu, postoji još jedna verzija njegove smrti, prema kojoj se ugušio tokom ronjenja.

Ova nesreća se dogodila svega nekoliko sati nakon što je prikupljeno više od 100 hiljada dolara za istraživanje ALS-a. Podjećamo, Corey Griffin je bio prijatelj s Peteom Fratesom, oboljelim od ove bolesti, zbog kojeg je i pokrenuo akciju ‘ice bucket challenge’.

Izazov je postavljen kako bi se prikupile donacije za borbu protiv Amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Naime, 2012. godine igraču bejzbola Peteu Fratesu je dijagnosticirana ova bolest, a tada je i krenula kampanja iz Bostona i proširila se diljem svijeta, prenosi Dnevnik.hr.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*