Široki savladao Slobodu na Tušnju

Ekipa Širokog Brijega slavila je rezultatom 3:0 na gostovanju kod Slobode u utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Od prve minute i jedna i druga ekipa ofanzivno su krenule prema golu protivnika. Krpić je u 4. minuti zaprijetio Bilobrku, da bi na drugoj strani prvo Menalo, a nakon toga i Kožul propustili realizovati dobre prilike.

Ipak, gosti iz Širokog Brijega u osmoj minuti stižu u vodstvo, a strijelac pogotka bio je Menalo. On je iskoristio uspavanost odbrane Slobode te centaršut Ćorluke s desne strane pretvorio u pogodak i vodstvo svoje ekipe. Osam minuta nakon toga gosti su imali priliku s bijele tačke povećati svoje vodstvo, ali je Muminović odbranio udarac Ćorića i zadržao nadu da Sloboda neće biti poražena u ovom meču.

Pitanje pobjednika riješeno je prije kraja prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti kada Čabraja nakon solo prodora pogađa za 2:0, a nakon toga povratak Slobode u meč bio je gotovo pa nemoguć.

Konačnih 3:0 postavio je Baraban u 87. minuti susreta, a vrijedi dodati da je domaća publika na Tušnju aplauzom reagovala na treći pogodak Širokobriježana kojima je ovo bila četvrta pobjeda u nizu.

Nakon 12. odigranih kola Široki Brijeg ima 25 osvojenih bodova i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli, dok je Sloboda na 11. mjestu sa osvojenih samo devet bodova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*