Rukometne kvalifikacije za SP: Šuman obećao veliku borbu protiv Estonije

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom s Estonijom danas u Skenderiji otvara novi ciklus kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

“Naš tim u ovom dvomeču imat će na raspolaganju široku bazu igrača. U tome vidim našu šansu da savladamo selekciju Estonije. Na okupu je 28 igrača, a danas će 16 njih izaći na teren. U Estoniju će da putuje 18 igrača. Uime stručnog štaba obećavam veliku borbu, nadamo se ogromnoj podršci navijača”, izjavio je uoči utakmice seklektor bh. rukometaša Bilal Šuman.

Selekcija Estonije u Sarajevo je stigla s izmijenjenim sastavom, odnosno jača je za dvojicu igrača, Patraila i Jaanimaa, koji igraju u Bundesligi.

“Sigurno naš protivnik vidi šansu, jer su jači s ovom igračima. Mi imamo svoje adute i treba da se okrenemo sami sebi. Imamo mnogo kvalitetnih igrača. Rade odlično, posebno u svojim klubovima. Imamo kvalitet. O rezultatu ne bih sada, na domaćem terenu preuzimamo ulogu favorita”, rekao je Šuman.

Terzić: Uz pomoć publike želimo pobjedu
Kapiten bh. tima Mirsad Terzić kazao je da je Estonija ozbiljna reprezentacija, ali da naš nacionalni tim ide po pobjedu.

“Estonija je s ova dva šutera iz Bundeslige ozbiljna ekipa, ali mi radimo na sebi. Imamo na umu poraz od Austrije u prošlim kvalifikacijama u Skenderiji kada smo, ustvari, pobijedili sami sebe. Popravit ćemo stvari koje nisu bile dobre i uz podršku publike želimo pobjedu”, rekao je Terzić.

Lijevi bek bh. tima Nikola Prce podsjetio je da su u posljednja četiri međusobna susreta Estonci dva puta pobijedili, te da ni ovog puta neće biti lako.
Susret će se igrati u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija od 20 sati. Revanš utakmica na programu je 28. oktobra u Tallinu.

U okviru Šeste grupe kvalfikacija još se nalazi Švicarska, protiv koje će rukometaši BiH igrati dvomeč 10. i 13. januara naredne godine. Pobjednik grupe izborit će nastup u dodatnim kvalfikacijama.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*