Milan Đurić se vratio u velikom stilu

Igrane su utakmice osmine finala Carabao Cupa, a u četvrtinu finala prošao je Bristol City u čijoj je pobjedi protiv Crystal Palacea pogodak postigao bosanskohercegovački napadač, Milan Đurić.

Crystal Palace je poveo u 21. minuti kada je gol postigao Sako. Ipak, došlo je do preokreta. Prvo je Đurić ušao s klupe umjesto Diedhioua, a zatim je Taylor pogodo za 1:1 u 34. minuti. Samo pet minuta poslije Đurić je postigao gol za preokret od 2:1. Naš napadač se tek vratio nakon duže pauze zbog povrede.

U drugom poluvremenu domaći su postigli još dva gola. Prvo je pogodio Bryan u 60. minuti, a zatim O'Dowoda u 66. minuti, te su time povrdili pobjedu i prolazak u četvrtinu finala.

Manchester United je pobijedio Swansea na gostovanju i tako prošao dalje (0:2). Oba gola za Crvene đavole postigao je Lingard.

Bournemouth je slavio protiv Middlesbrougha (3:1), a na golu nije bilo Asmira Begovića. Istim rezultatom Leicester je savladao Leeds.

Arsenal je tek nakon produžetaka savladao Norwich rezultatom 2:1, a za prolazak dalje Wenger se mora zahvaliti 18-godišnjem Edwardu Nketiahu koji je postigao oba pogotka za Topnike.

Manchester City, iako je igrao u skoro najjačem sastavu, nije uspio zatresti mrežu Wolverhamptona tokom 90, a potom ni u dodatnih 30 minuta, te je susret odlučen na penale. Bravo je odbranio dva šuta gostiju, a svi igrači Cityja su pogodili za konačnih 4:1.

Carabao Cup:

Bournemouth – Middlesbrough 3:1
Bristol City – Crystal Palace 4:1
Leicester – Leeds 3:1
Swansea – Machester United 0:2

(SCsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*