Gimnastičarke Slobode i Victorije osvojile 18 medalja na turniru u Sofiji

Međunarodni gimnastičarski tunir “Golden Cup Lokomotiv 2017” održan je nedavno u bugarskoj Sofiji, a dobre rezultate ostvarile su ritmičarke Victorije iz Sarajeva i Slobode iz Tuzle.
Na turniru je učestvovalo 200 gimnastičarki iz 11 zemalja, a to su Rumunija, Bugarska, Kazahstan, Holandija, Bosna i Hercegovina, Belgija, Rusija, Irska, Italija, Njemačka i Mađarska.

Gimnastičarke Slobode osvojile su 13 medalja, dok su se Sarajke kući vratile s pet odličja.

Za Slobodu su medalje osvojili Elena Lončar (3), Amila Bećirović (3), Nejla Muradbegović (3), Belma Mešić (2), Irma Jukić (2), dok su za Victoriju uspješne bile Hena Alihodžić (2), Adna Efendić, Ena Poturak i Alma Ćupina.

“Moje takmičarke su pokazale svojim uspjesima da vrijedno i intenzivno treniraju tokom cijele godine, ostvaruju zapažene rezultate i predstavljaju naš klub, grad i državu BiH u najboljem svjetlu”, izjavila je Victorijina trenerica Almedina Zajko.

“Osvojiti 13 medalja na turniru gdje učestvuju gimnastičarke iz Rusije, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja koje su u svjetskom vrhu u ritmičkoj gimnastici je veliki podvig i uspjeh za naš klub a i BiH. Čestitam svojim gimnastičarkama”, rekla je Slobodina trenerica Svitlana Tinjić.

(klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*