Sarajevo: Konferencija o odjecima Kongresa KP Kine “Gdje ćemo biti 2021?”

Asocijacija nezavisnih intelektualaca “Krug 99” i Centar za promociju i izgradnju “Pojasa i puta” organizirat će danas u Sarajevu konferenciju o odjecima nedavno održanog 19. Kongresa Komunističke partije (KP) Kine pod nazivom “Gdje ćemo biti 2021?”.

Uvodno izlaganje održat će ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo.

Sesiji će prisustvovati i Zlatko Lagumdžija, bivši predsjedavajući Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova naše zemlje, te renomirani intelektualci i javne ličnosti, prof. dr Miloš Šolaja sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci i direktor i osnivač Centra za međunarodne odnose, prof. dr Anto Domazet sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Kini, Amel Kovačević.

Oni će, svako iz svog ugla, doprinijeti odgovorima na pitanja koja se postavljaju na konferenciji: Koje odluke 19. kongresa su posebno važne sa stanovišta međunarodnih odnosa, koje odluke su posebno važne sa stanovišta odnosa Kine i Bosne i Hercegovine te perspektive bilateralne saradnje, te kako Bosna i Hercegovina može doprinijeti daljnoj izgradnji i daljem unapređenju Inicijative “Pojas i put”.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*