Gradonačelnik Tuzle sastao se sa predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, održao je sastanak sa predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine, predsjednikom Odbora Hamdijom Fejzićem i Nerminom i sekretarom Nerminom Alivukovićem.

Tokom sastanka, razgovaralo se o detaljima organizacije obilježavanja 11. jula, te o podršci Grada Tuzle radu Memorijalnog centra Srebrenica. Gradonačelnik Lugavić je istakao značaj očuvanja sjećanja na žrtve genocida i naglasio posvećenost Grada Tuzle u pružanju kontinuirane podrške svim aktivnostima koje doprinose edukaciji i podizanju svijesti o ovom tragičnom događaju.

Predsjednik Fejzić je izrazio zahvalnost gradonačelniku Lugaviću na dosadašnjoj podršci Grada Tuzle, ističući važnost zajedničkog rada u očuvanju historije i sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

“Zahvaljujem se gradonačelniku Lugaviću na nesebičnoj podršci koju pruža našim aktivnostima i radu Memorijalnog centra Srebrenica. Ova podrška je od izuzetnog značaja za sve nas koji radimo na očuvanju sjećanja na žrtve genocida”, kazao je Fejzić.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*