BIHAMK: Oprez zbog smanjene vidljivosti!

Vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se autoput A-1 Zenica jug-Tarčin, zatim magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i putevi uz rijeke Savu, Lašvu, Drinu i Bosnu, te dijelove Kantona Sarajevo.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima treba izdvojiti magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Za danas je najavljena potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu R-445 Kakanj-Visoko-Podlugovi. Zbog izvođenja sanacionih radova na pružnom prelazu u mjestu “Čatići” od 12 do 15 sati saobraćaj će biti preusmjeren na autoput.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*