Mjere zabrane za uhapšene u akciji “Registar”

Nakon ispitivanja osumnjičenih, koji su juče lišeni slobode u okviru akcije kodnog naziva “Registar”, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH prema Sudu BiH uputiće prijedlog za određivanje mjera zabrane.

Mjere zabrane će, između ostalog, uključivati zabranu međusobnog sastajanja među osumnjičenima, a za jednog osumnjičenog i zabranu putovanja izvan BiH.

Predložene mjere dovoljne su da se ne ugrozi istraga koja je u završnoj fazi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, koje nastavlja intenzivan rad na predmetu u kojem se uskoro očekuje podizanje optužnice.

Akcija pod nazivom “Registar” izvedena je, kako je juče saopšteno iz Tužilaštva BiH, zbog utvrđenih nepravilnosti u Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Federalna uprava policije je, po nalogu Tužilaštva, provela opsežne istražne radnje i utvrdila postojanje osnova sumnje da su P.K. (1953.), D.M. (1958.), K.K.(1971.), E.M.(1976.) i jedan strani državljanin inicijala A.R., u periodu od 2011. do 2014. godine, u okviru ogranizirane kriminalne grupe, prethodno osmišljenim i usuglašenim zajedničkim djelovanjem pristupili provođenju mjera i radnji s ciljem zaključenja štetnog ugovora u vrijednosti od 2.155.000,00 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostave Jedinstvenog sistema centralnog matičnog registra FBiH, sa unaprijed dogovorenim dobavljačem i to provođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva.

Na taj način sebi su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od milion KM. Za isti iznos je oštećen budžet Federacije BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*