Prijevremeni izbori za načelnika Glamoča

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Glamoč bit će održani danas. Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku održavanju izbora, nakon što je u oktobru preminuo općinski načelnik Radovan Marković.

Deset biračkih mjesta – devet redovnih i jedno za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima bit će otvoreni od 7.00 do 19.00 sati.

U izvod iz Centralnog biračkog spiska za Općinu Glamoč upisano je 4.412 birača, od kojih je 321 birač registrovan da glasa putem pošte.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerila je sedam kandidatura za učešće na ovim izborima: Mile Dokić – nezavisni kandidat, Nebojša Radivojša (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD), Amel Saltaga (SDA – Stranka demokratske akcije), Žarko Kozomara (PDP – Partija demokratskog progresa), Marko Damjanović (Koalicija Za načelnika Glamoča, Zajedno Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine i Hrvatska demokratska zajednica 1990), Halil Dizdar (Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine – SDP) te Slobodan Stoisavljević (Socijalistička partija).

Prijevremene izbore u Glamoču nadgledat će Koalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”, čijih će 12 posmatrača biti raspoređeni na devet biračkih mjesta, u jedan mobilni tim i Općinsku izbornu komisiju Glamoč.

Na snazi je izborna šutnja, koja će trajati do zatvaranja biračkih mjesta.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*