Kadeti FK Sloboda polusezonu okončali na sredini tabele

Kadetska selekcija FK “Sloboda” Tuzla polusezonu u Premijer omladinskoj ligi BiH završila je na šestoj poziciji sa 27 osvojenih bodova.

Selekcija koju vodi Gradimir Crnogorac nakon osamnaest odigranih kola upisala je osam pobjeda, tri neriješna rezultata i sedam poraza uz gol razliku 27 : 23.

Gradimir Crnogorac, trener U-17 kategorije FK “Sloboda” Tuzla smatra da je njegova ekipa mogla napraviti bolji rezultat na kraju polusezone 2017./2018 te će u nastavku takmičenja raditi na poboljšanju igre.
-Kadetska selekcija FK “Sloboda” Tuzla polusezonu je završila na šestoj poziciji od ukupno 12 ekipa. Mišljenja sam da je moja ekipa mogla napraviti bolji rezultat na polusezoni, ali u mojoj ekipi trenutno ima dosta igrača koji su godinu ili godinu i po mlađi, odnosno 2002. godište. Nadamo se da ćemo uz kvalitetne pripreme poboljšati svoj plasman na tabeli te da ćemo stvoriti ekipu za sljedeću sezonu kada ćemo biti ravnopravni konkurenti svim protivnicima, rekao je Gradimir Crnogorac, trener kadeta FK “Sloboda” Tuzla za fksloboda.ba.

Najbolji strijelac U-17 kategorije FK “Sloboda” Tuzla u polusezoni 2017/2018. Premijer omladinske lige BiH U-17 je Edvin Kovačević koji je postigao osam golova.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*