Karatistkinja Dina Mahmud osvojila bronzanu medalju u Samoboru

U Samoboru u Republici Hrvatskoj je od 12.do 14.januara održan jedan od najkvalitetnijih karate turnira u Evropi pod nazivom 21. Grand Prix Hrvatske.Na ovom izuzetno kvalitetnom takmičenju koji je okupio najbolje karatiste Evrope nastupilo je 1700 takmičara iz 23 države.

Kadeti, juniore, i mlađi seniori Kluba borilačkih sportova „Tuzla-Sinbra“ su uzeli učešće prvog i drugog dana turnira. Izuzetan uspjeh ostvarila je Dina Mahmud u kategoriji borbe juniorke +59kg  osvojivši treće mjesto i bronzanu medalju. Dina Mahmud je na putu do medalje savladala 4 izuzetno kvalitetne protivnice, dok je na sudijsko izjašnjavanje poražena od Dine Durmiš aktuelne Evropske prvakinje iz Srbije.

Odličan nastup na ovom takmičenju su imali i ostali takmičari tuzlanskog kluba. Belma Omerović aktuelna prvakinja Balkana je nakon odličnih mečeva poražena u borbi za medalju, baš kao i Ana Zoletić. Takmičenje u Samoboru je prvo veliko međunarodno takmičenje u novoj 2018 godini, i kao takvo na osnovu ostvarenih rezultata predstavlja odličan uvod u predstojeću sezonu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*