Počeli razgovori o Budžetu FBiH za 2018. godinu: Može li biti dogovora?

U Sarajevu je počeo sastanak na kome bi trebalo da bude postignut dogovor o ovogodišnjem Budžetu Federacije BiH. Najavljeno je da će sastanku prisustvovati predstavnici Vlade FBiH, Parlamenta Federacije, te stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Federaciji BiH.

Reporter BHRT-a vidio je dolazak u zgradu Parlamenta Federacije predstavnika Vlade FBiH, premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Ljerke Milićević, te ministra rada i socijalne politike Veska Drljače.

Šanse za postizanje dogovora su veće nakon što danas Hrvatski narodni sabor nije preporučio predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari da raspusti Parlament FBiH, oba njegova doma.

Tokom današnjeg poslijepodneva trebalo bi da o budžetu razgovaraju i predstavnici SDA i HDZ-a, nakon što je iz SBB-a saopćeno kako oba stranka neće prisustvovati razgovorima o Budžetu Federacije BiH.

Međutim, u zdanje Parlamenta Federacije stigao je poslanik SBB-a u Parlamentu FBiH Nasir Beganović, pa je vjerovatno da će i ova stranka, suprotno najavama, razgovarati o Budžetu FBiH za 2018. godinu.

Za 17 sati najavljena je sjednica Kluba Hrvata u federalnom Parlamentu, na kojoj bi stranke sa hrvatskim predznakom, trebalo da zauzmu stavove uoči potencijalnog dogovora.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*