Humanitarna akcija Školice sporta “Delfin”

Pored promovisanja zdravog života i kvalitetnog odrastanja, školica sporta Delfin najmlađe uči i pomaganju drugima. Treneri svakodnevno rade na njihovim vještinama, zdravom razvoju, ali i izgradnji ličnosti.

Ova školica za najmlađe organizovala je humanitarnu akciju zajedno sa njenim članovima, u okviru koje su drugu djecu odlučili obradovati paketićima. Pronašli su one kojima je osmjeh bio prijeko potreban i napravili zanimljive poklone. Preko 150 napravljenih paketića podjelili su na UKC-u na odjelu za dječije bolesti i u Domu za djecu bez roditeljskog staranja. Roditelji su se odazvali u velikom broju, te zajedno sa trenerima školice uspjeli izvesti ovu humanitarnu akciju.

„Ponosan sam na svoju djecu i njihove roditelje koji su ih tako lijepo odgojili. Neizmjerno mi je drago što smo uspjeli nacrtati ovoliko iskrenih osmjeha kod djece i lijepo je znati da ljudi još uvijek imaju sluha i osjećaja za druge. Ovdje se ne učimo samo sportu. Zajedno odrastamo, učimo jedni od drugih i kvalitetno trošimo vrijeme. A ovo je sigurno bilo itekako dobro potrošeno“ – rekao je Mirza Kehić, koordinator i trener u školici sporta Delfin, koji se ovom prilikom zahvaljuje roditeljima i trenerima.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*