Bilbija i Bekić pred odlazak u SAD: Atmosfera je odlična, svi želimo pružiti maksimum

Bilbija kaže da su nogometaši shvatili ono što novi selektor želi od njih, a dodao je i to da je atmosfera u ekipi odlična.

“U Zenici smo bili tri dana i tamo smo se upoznali sa selektorom. Shvatili smo šta on želi od nas, a mi igrači se međusobno znamo iz domaćeg prvenstva. U SAD-a očekujemo dvije dobre utakmice protiv dvije dobre ekipe, a mi ćemo pokušati u što boljem svjetlu predstaviti novom selektoru. Upoznali smo se sa stručnim štabom, atmosfera je bila dobra i imam sve pohvale na protekli period. Nadamo se da će svi dobiti šansu i da će je iskoristiti”, kazao je Nemanja Bilbija.

Defanzivac Sarajeva Almir Bekić smatra da utakmice protiv SAD-a i Meksika neće biti lagane, ali da je najbitnije da svaki igrač pruži svoj maksimum.

“Sve je prošlo u najboljem redu, dobro smo odradili treninge u Zenici. Sada imamo dvije jake i kvalitetne utakmice, neće biti lagano jer igramo protiv dvije ozbiljne reprezentacije, ali mi ćemo dati sve od sebe da izborimo što bolji rezultat i pokažemo se selektoru. Najbitnije je da se borimo i pružimo svoj maksimum”, kazao je Almir Bekić.

Podsjećamo, susreti protiv SAD i Meksika igraju se 29. januara i 1. februara (po našem vremenu).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*