GP BIH: Zaplijenjeno 105 kilograma duhana

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 11.3.2018. godine spriječili su nezakonit promet 105, 5 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom Forda, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao D.M. (1965.), državljanin Bosne i Hercegovine.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv D.M. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Otkriveni duhan je privremeno oduzet.

Oduzeta falsificirana vozačka dozvola Ruske Federacije

Službenici JGP Trebinje 9.3.2018. otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Ruske Federacije koju je na uvid dao T.V. (1972.) prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci. Državljanin Ruske Federacije kontroliran je u Fiatu, crnogorskih nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“, vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a T.V. uz izvještaj predat pomenutoj instituciji.

Dvije osobe lišene slobode

Službenici JGP Kamensko 12.3.2018. lišili su slobode S.L. (1971.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnih djela „pronevjera u službi“ i „ prevara“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Kamensko i bit će predat nadležnom organu.
Službenici JGP Bijeljina 11.3.2018. lišili su slobode N.S. (1967.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin Republike Srbije kontroliran je na ulazu u BiH na MGP Popovi i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*