Potpisivanje sporazuma o grantu EU za izgradnju mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske

Sporazum o grantu Evropske unije (EU) za izgradnju mosta na rijeci Savi između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske, potpisaće danas predstavnici BiH i Evropske investicijske banke (EIB).
Ceremoniji potpisivanja sporazuma, koja će se održati u Banjaluci, prisustvovaće Šef delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark).

“Ovaj most, kada bude izgrađen, doprinijeće jačanju komercijalnih djelatnosti te osigurati bolji transport, prelazak granice BiH i Hrvatske i unapijediti kontake među ljudima ” ranije je rekao Vigemark.
Vrijednost granta iznosi 6,8 miliona evra, a ovim projektom EU će sufinansirati izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske.

Projekat je dio velike infrastrukturne investicije u Gradišci, koja uključuje izgradnju prekograničnog prelaza na dionici puta Banjaluka-Gradiška, izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi, te dionicu autoputa Banjaluka-Gradiška.

Ovaj projekat predstavlja važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u kontekstu Agende povezivanja (Conectivity Agenda) i u skladu je sa novom Strategijom EU za zapadni Balkan, saopštili su iz Delegacije EU u BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*