Sloboda i Čelik remizirali, Borac i GOŠK slavili kod kuće

U 3. kolu Lige za opstanak Sloboda i Čelik su remizirali na Tušnju 1:1.
Nakon mirnog početka prvi je prijetio Šantić, ali je šutirao preko gola, da bi na drugoj strani uzvratio Rustemović u 20. miniti, ali iz dobre pozicije nije bio precizan.

Ipak, samo dvije minute kasnije Tuzlaci su izveli dobar napad, a akciju je lijepo ispratio Todorović i pogodio je za slavlje domaćih navijača.

Čelik nakon toga nije uspio da ozbiljnije ugrozi gol domaćih, a u finišu prvog dijela ipak su uspjeli da zatrezu mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

I nastavak na samom početku nije obilovao prilikama, Čelik je bio nemoćan, a Sloboda je znalački čuvala vodstvo. Tim sa Bilinog polja probudio se tek u posljednjih 20-ak minuta. U 70. minuti Đelmić je bio vrlo blizu gola, ali lopta je prohujala pred gola, a nedugo nakon toga i kornera, Kadrić je imao veliku šansu, ali sjajno je odbranio Muminović.

Pirliku da riješi sve dileme imao je Husić u 75. miniti kada je bio sam pred golom Čelika, ali Dujković sjajno odbranio.

Đelmić je pet minuta prije kraja ponovo prijetio, ali Muminović je još jednom izvanredno intervenisao. Ipak, u 87. minuti napadi Zeničana su se konačno isplatili. Anđušić je poravnao na 1:1 i tako sačuvao kakve takve šanse Čelika da se na kraju domogne opstanka, jer i dalje imaju osam bodova manje u odnosu na Slobodu.

Borac golom sa bijele tačke došao do pobjede nad Vitezom

U duelu trećeg kola Lige za opstanak Borac je na svom terenu u Banjoj Luci slavio protiv Viteza rezultatom 1:0.

Duel u Banjoj Luci ponovo je odigran uz dosta problema sa kvalitetom travnjaka, a to se vjerovatno i odrazilo na rezultat pošto pogodaka nije bilo mnogo.

Ipak, prilika jeste, kako na jednoj, tako i na drugoj strani. Krenimo redom. Već na startu Borac je preuzeo terensku inicijativu i zaprijetio udarcem Bojana Puzigaće, no promjene rezultata nije bilo.

Ponovo Puzigaća prijeti, ovaj put glavom, ali nema promjene rezultata. Rezultat je mogao promijeniti i Petar Kunić dva minuta ranije, no reagovao je dobro golman gostiju.

Nije Vitez stigao u Banju Luku samo kako bi se branio. To se vidjelo i na nekoliko istrčanih kontri, ali i organizovanih napada. Nakon pola sata igre tražili su i penal, ali je sudija Došlo odbio pokazati na bijelu tačku.

Prvo poluvrijeme je okončano velikom prilikom za goste, ali je golman Vukliš reagovao u posljednjem trenutku. Na odmoru je bilo 0:0, a onda nešto slično i u nastavku.

Igralo se otvoreno na obje strane. Borac je u nastavku ponovo imao nešto više loptu u svojim nogama, ali je prilika bilo i za Vitez. Domaći su najviše zaprijetili iz kornera Vukoje, a gosti preko Hadžanovića nakon nešto više od sat vremena igre. Ipak, bez promjene rezultata sve do posljednjih deset minuta.

No, u samom finišu susreta Borac je postigao pobjedonosni pogodak. Žeravica je izborio jedanaesterac, a raspoloženi Petar Kunić donosi pobjedu Banjalučanima, za prva tri boda Darke Vojvodića na klupi domaćeg tima.

GOŠK slavio protiv Mladosti u Gabeli

GOŠK je u utakmici trećeg kola Lige za ostanak pobijedio Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 2:0.

Jak vjetar ometao je igru u Gabeli, te je viđen loš meč na početku. U prvom dijelu utakmice domaći su imali priliku preko Ramića, međutim do kraja prvog poluvremena mreže su ostale mirovati.

Nakon deset minuta igre u drugom dijelu Mulahusejnović je imao dobru priliku za GOŠK. Samo dvije minute poslije Rodin je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0. U nastavku Mladost je imala dvije dobre prilike, koje nisu iskoristili.

Domaći su još jednom zatresli mrežu Mladosti u 84. minuti, kada je pogodio Ereiz za 2:0.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*