Srbija: Parada ponosa najavljena za 28. septembar

” Sedmica ponosa” bit će održan krajem mjeseca, a šetnja ulicama Beograda u nedjelju, 28. septembra, najavljeno je iz Organizacionog odbora “Parade ponosa” dok je iz pokreta “Dveri” saopćeno kako će aktivno raditi da do toga ne dođe.

“Očekujemo da se Pride održi ali to neće ovisiti samo od nas”, rekao je Tanjug član organizacijskog odbora Pridea Goran Miletić koji očekuje da će se u narednih dvadesetak dana intenzivirati kontakti s predstavnicima vlasti i policije kako bi se Pride održao.

On je rekao i da će “Pride šetnja” biti održana od 12,00 do 14,00 sati, na trasi od zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici do Pionirskog parka kod Skupštine grada Beograda.

Na najave održavanja Pridea i ove godine je reagirao Pokret “Dveri” koji se protiv održavanju te manifestacije a nadležnima predlaže da ga zabrane primjenjujući “ruski model”.

Dveri se protive održavanju “Parade ponosa” i aktivno će raditi na tome da se ona ni ove godine ne održi, rekao je  predstavnik tog pokreta Danilo Tvrdišić.

On je na konferenciji za novinare najavio i da će “modaliteti akcija” biti predstavljeni narednih dana i da Dveri još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o tome.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*