Crna Gora ukida Ministarstvo evropskih poslova

Ministarstvo evropskih poslova Crne Gore, koje je duže od mjesec bez ministra, bit će ukinuto, saopšteno je iz Vlade u Podgorici. U skladu sa novom planiranom reorganizacijom kancelarija glavnog pregovarača trebalo bi da bude pri kabinetu premijera.

Crnogorski štampani mediji navode da bi odluka o ukidanju resora kojim je rukovodio Aleksandar Andrija Pejović mogla da bude donesena na sjednici Vlade Crne Gore u četvrtak, 5. aprila, ali da će svakako sve biti završeno do kraja mjeseca.

Nakon što je Pejović prošlog mjeseca podnio ostavku zbog odluke Agencije za sprečavanje korupcije da je u sukobu interesa, Ministarstvom evropskih poslova rukovodi potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Još nije poznato ko će preuzeti funkciju glavnog pregovarača Crne Gore sa Briselom.

Ponudu premijera Duška Markovića da direktno preuzme proces vođenja evropskih integracija Crne Gore odbila je Gordana Đurović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i bivši potpredsjednik Vlade i ministar evropskih integracija, ali je rekla da je spremna pomoći Vladi, kao profesor i ekspert za evropske integracije.

(Vijesti.ba / SRNA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*