Vučić-Dodik: Srbija donira Republici Srpskoj pet miliona Eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će Srbija donirati Republici Srpskoj pet miliona eura i da će nova donacija, između ostalih, ići u Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bratunac, Sokolac, Trebinje, Kozarsku Dubicu, Doboj, Bijeljinu i Višegrad.

Vučić je poslije sastanka sa predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom rekao da je Srbija izdvojila 500.000 eura za hramove Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Federaciji BiH i još 500.000 eura za zapošljavanje mladih.

Najavio je da će sljedeće sedmice posjetiti Mostar i Trebinje, u kojem će obići vrtić čiju je izgradnju finansirala Srbija.

Vučić je dodao da će posjeta Trebinju biti prilika da se vidi kako Srbija može da pomogne razvoj tog dijela Hercegovine u budućnosti.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je kako neće biti bitno u kojoj je lokalnoj zajednici koja partija na vlasti.

“Svi su obuhvaćeni ovim programom”, istakao je Dodik.
Naveo je da će se ići ka rješavanju dugoročnih komunalnih, obrazovnih i infrastrukturnih problema, te da je ovu novu tranšu pomoći inicirao predsjednik Srbije.

Vučić je ovom prilikom kazao i da je Dodik zamolio da Srbija pomogne izgradnju puta Gacko – Foča sa 10 miliona eura, ali da u ovom trenutku Beograd nije mogao da donese takvu odluku.

Dodik: Vojne vježbe na Manjači neće biti
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da vojna vježba NATO na poligonu Manjača neće biti održana, jer je protivna interesima RS i naroda, kao i da je potrebno poštovati odluke RS o vojnoj neutralnosti.

On je dodao da s NATO treba sarađivati i da je BiH članica Partnerstva za mir, ali da u pogledu članstva u savezima RS prati politiku Srbije.

Kao poseban problem s vojnom vježbom Dodik je iznio učestvovanje aviona “A-10” koji koriste municiju s osiromašenim uranijumom i dodao da ne vjeruje u obećanja da takva municija neće biti korištena.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*