(Video) U Centru za socijalni rad Tuzla počelo preuzimanje markica za 2018., u ZZO TK nema gužvi na šalterima

U Centru za socijalni rad Tuzla počelo je preuzimanje markica premije osiguranja za 2018. godinu za korisnike prava iz oblasti socijalne zaštite. To se odnosi na korisnike stalne novčane pomoći, lica smještena u drugu porodicu ili u ustanove socijalne zaštite, civilne žrtve rata, korisnike prava na uvećani dodatak za djecu te osobe nakon navršenih 65 godina života koje su prijavljene na obavezno zdravstveno osiguranje. Od plaćanja participacije oslobođena su, između ostalih, i djeca do 15. godine života, učenici i redovni studenti do 26. godine života, te osigurana lica koja su prijavljena kod Zavoda za zapošljavanje u svojstvu nezaposlenog lica.

U Zavodu za zdravstvenog osiguranja TK, podsjećaju građane da je rok za uplatu premije osiguranja do 31. maja, te da gužvi na šalterima nema.

Do sada je 170. 000 građana uplatilo premiju osiguranja. Po isteku utvrđenog roka, premiju će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje.

Iz Zavoda upozoravaju da je zaključno sa 31. martom prestala važiti premija osiguranja iz 2017. godine, tako da građani koji nisu uplatili godišnju premiju za 2018. imaju obavezu da snose dio troškova u slučaju korištenja zdravstvenih usluga.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*