Džeko: San nam je ući u finale, nadam se da neću stati na šest pogodaka

Roma i Barcelona su u dvomeču postigli po četiri pogotka, ali je pogodak u gostima, koji je bio presudan, prošle sedmice postigao upravo Edin na Nou Campu.

“Činjenica je da su nas u žrijebu svi željeli za protivnika i Barcelona je bila veoma zadovoljna zbog toga. Iskren da budem, mi nismo bili zadovoljni što smo morali igrati protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, ali jučer se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je u nogometu sve moguće. Od prve do posljednje minute smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone”, rekao je Džeko koji je istakao kako je Roma uspjela u svojoj namjeri da Barci ne dozvoli njihovu prepoznatljivu igru.

“Veoma je teško igrati protiv Barcelone, ako im daš loptu nećeš se previše naigrati. Igrali smo presing na njih, a posljednjih godina nisam vidio Barcelonu toliko nemoćnu kao sinoć. Golman im je nabio dvadesetak lopti, što nije njihova igra i to je jedan od razloga zbog kojeg smo uspjeli pobijediti. Prvi pogodak nam je dao još više snage i želje, kao i publici koja je bila najbolja do sada. Pokušali smo dati maksimum i uspjeli smo proći sasvim zasluženo u polufinale”, kazao je Edin.

Džeko nema želja kada je riječ o polufinalnom paru.

“Sve tri ekipe koje budu u polufinalu su zasluženo tu i nema više favorita. Sve je moguće, imamo dvije utakmice u polufinalu, a san nam je ići u finale. Pokazali smo da imamo snagu u velikim utakmicama poput onih protiv Atletica, Chelseaja, Barcelone i vjerujemo da možemo stići do finala koje bi bilo najveći san za sve nas”, dodao je Džeko koji je ove sezone postigao šest pogodaka u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

“Dao sam šest pogodaka i to je za mene najbolji učinak u karijeri kada je riječ o Ligi prvaka. Nadam se da neću stati na tome jer nas očekuju još minimalno dvije utakmice”, izjavio je kapiten reprezentacije BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*