Održan sastanak glavnih tužitelja Salihovića i Vukčevića

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, sa svojim suradnicima sastao se sa timom iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije, na čijem čelu je bio Vladimir Vukčević, glavni tužilac.

Na sastanku je razgovarano o uspostavi međusobnih oficira za vezu u okviru Protokola, koji će boraviti na terenu u partnerskom tužiteljstvu kao predstavnici svojih institucija, kako bi se tehnički i vremenski ubrzala suradnja na konkretnim predmetima.

Na današnjem sastanku, razgovarano je i o predmetima na kojima zajednički rade dva tužiteljstva, a u kojim se u narednom periodu očekuju zajedničke aktivnosti, kojim će sasvim sigurno biti zadovoljne obitelji žrtava, jer će se desiti značajni pomaci u procesuiranju.

Tužitelj Vukčević, pohvalio je rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH u protekla dva tjedna, kada je realizirano više od osam značajnih i opsežnih akcija, koje su rezultirale lišenjima slobode više od 75 osoba, a od tog broja oko 20 osumnjičenih lišeno je slobode u predmetima ratnih zločina.

Tužitej Vukčević istakao je da je ovaj najfrekventniji period rada Tužiteljstva BiH otkada postoji ova institucija, jasan pokazatelj da je moguća efikasna borba protiv svih vrsta kaznenih djela i da je ovo značajan korak ka uspostavi vladavine prava u regionu.

Tužitelji Salihović i Vukčević su se također sastali i sa glavnim tužiteljem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Hassanom Yallowom, s kojim je dogovorena konkretna suradnja dvaju tužiteljstava s Rezidualnim mehanizmom, u narednom periodu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*