Zagreb: Protestna prvomajska povorka “Za reforme, za ljude”

Međunarodni praznik rada -1. maj Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matica hrvatskih sindikata obilježavaju protestnom povorkom koja je ispred Radničkog doma krenula prema Parku Maksimir pod sloganom “Za reforme za ljude”.

Sindikati zahtijevaju pravedne plaće i bolje uvjete rada, dostojanstvenu starost, kvalitetno obrazovanje, efikasan javni zdravstveni sistem, pravosuđe i javnu upravu, te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjenu odnosa prema EU i unutar nje.

Poziv je to Vladi za zaokretom i potpuno novom ekonomskom i socijalnom politikom, te reformama koja će biti provedene u korist svih radnika i građana, a ne samo kapitala i političke “elite“, te na provedbu reformi za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Sudionicima povorke pridružili su se i brojni demonstranti iz drugih dijelova Hrvatske, koji su organizirano autobusima stigli iz Pule, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Siska, Slavonskoga Broda i Osijeka, noseći transparente, državnu i sindikalnu zastavu.

Na transparentima, između ostalog, piše: “Uzimate siromašnima, dajete bogatima”, “Čekate da pocrkavamo?”, “I ja ću biti umirovljenik?”, “Ja bih na godišnji odmor u Njemačku, a ne na bauštelu”, “Tko s vragom tikve sadi. prosvjeduju mu mladi”, “Mi smo radnici, ne sluge”, “Nema radnika, nema ni profita”, “Rad na određeno – glad na neodređeno”, “Mi smo izigrani, vi ste nas opljačkali”, “S posla na groblje”, “Vratite ukradeno” itd.

Demonstranti nose i narandžaste balone sa sloganom povorke “Za reforme za ljude”.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*