Petrović: Sve dileme oko opstanka ćemo riješiti na Bilinom polju

Fudbaleri Slobode u subotu gostuju Čeliku u Zenici u utakmici osmog kola Lige za opstanak.

Tuzlaci tri kola prije kraja prvenstva imaju osam bodova prednosti pred Zeničanima, a upravo toliko je iznosila bodovna razlika na početku Lige za opstanak. Naredno kolo Tuzlacima bi moglo donijeti siguran opstanak u Premijer ligi, kao i ispadanje Čelika u niži rang.

“Danas smo trenirali radno, ali u mnogo mirnijoj atmosferi. U mentalnom smislu i igrači i ja smo u boljoj situaciji, najvažnije je da je spao psihički pritisak. Nadam se i vjerujem da ćemo definitivno sve dileme riješiti na Bilinom Polju. Propustili smo do sada tri šanse da osiguramo opstanak, nadam se da nećemo prokockati i četvrtu”, rekao je uoči utakmice trener Slobode Slavko Petrović.

Petrović kaže da će njegovi igrači i ovoga puta igrati ofanzivno, a pobjeda ili remi omogućit će im definitivni opstanak i realizaciju drugog plana.

“U slučaju da ne izgubimo, u dva posljednja susreta prvenstva priliku ćemo dati mlađim igračima, više da bi za narednu sezonu stekli bolju sliku o njihovim mogućnostima i vidimo na koga možemo računati”, objasnio je Petrović.

Utakmica Čelik – Sloboda igra se u subotu od 17 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*