Mesud Selimović svjetski prvak u kickboxingu, pobjednički pojas ide u Tuzlu

Bosanskohercegovački kick boxer i pripradnik Oružanih snaga BiH Mesud Selimović proteklih nekoliko mjeseci intezivno se spremao se za borbu za prvaka svijeta WKU organizacije. Mesud Selimović je postao je novi svjetski prvak u kickboxingu nakon pobjede nad Dennissom Bauerom, poznatijim kao “The Viking”, u borbi za titulu prvaka svijeta u organizaciji WKU.

Za Tuzlanski.ba portal prije meča je podijelio i koliko je ovaj meč važan za njega. “Dobio sam priliku boriti se za pojas gdje ukoliko osvojim, moje ime i ime moje države Bosne i Hercegovine ostaje trajno upisano u arhiv organizacije koja je jako popularna u svijetu profesionalnog Kickboxa,” isppričao je za Tuzlanski.ba Selimović nakon čega je u borbi potvrdio svoj status jednog od najboljih boraca u svijetu kickboxinga osvajanjem prestižnog naslova u napetoj borbi protiv Bauera.

Borba je bila izuzetno uzbudljiva, a Selimović je pokazao izvanrednu tehniku, izdržljivost i odlučnost tokom cijelog meča. Pobjedu je ostvario nokautom u drugoj rundi, nakon što je Bauer tri puta završio na podu.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*