U Tuzli počeo Simpozij INTSIKT 2018.

14. Simpozij iz informacijsko- komunikacijskih tehnologija u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Ljubljani  počeo je danas u našem gradu. Simpozij je predviđen kao mjesto za razmjenu znanja i iskustava  industrijskih, akademskih  i vladinih institucija  unutar domena  informacijsko komunikacijskih tehnologija.

Aljo Mujčić, profesor na Fakultetu elektrotehnike UNTZ kaže da će u okviru Simpozijuma biti održano niz predavanja iz informacijsko komunikacijskih tehnologija. Dio predavanja će biti posvećen međunarodnom projektu Benefit , čiji je cilj unaprjeđenje studijskih programa iz oblasti telekomunikacija.

Nerdina Mehinović, dekanesa Fakulteta elektrotehnike UNTZ kaže da je Simpozij veoma bitan za ovaj Fakultet . Pored dosadašnjih, tu su i novi partneri, tako da se proširuje saradnja. Sve ovo, prema njenim riječima,  ima za cilj bolje obrazovanje studenata na Fakultetu elektrotehnike.

Dekanesa Mehinović naročito važnom smatra saradnju Fakulteta sa kompanijama iz IT sektora iz našeg grada, zemlje, ali i šire. Posebno je značajna saradnja sa Eriksonom iz Zagreba kao i sa Institutom Vidmar iz Ljubljane sa kojim će ove godine biti i potpisan ugovor o saradnji.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*