Akcija “Meta” u Sarajevu: Uhapšeno deset osoba, pronađena droga i oružje

Po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su u akciji kodnog naziva “Meta” deset osoba osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvršeni su pretresi stanova/kuća i ugostiteljskih objekata na devet lokacija na području općina Ilidža, Novo Sarajevo i Centar, a pronađeni su određena količina narkotika, oružja i municije.

Uhapšene su osobe inicijala: N.H. (1997.), N.H. (1974.), H.A. (1993.), Đ.N. (1993.), I.K. (1992.), A.K. (1991.), S.I. (1991.), A.A. (1997.), A.Ć. (1974.) i A.M. (1990.).

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predani u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon što ih ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljim mjerama.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto oko šest kilograma materije koja izgledom asocira na oponu drogu “cannabis sativa L”, te manje količine materija koje asociraju na opojne droge “kokain” i “spid”, kao i vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Asistenciju prilikom pretresa su pružali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*