Ministarstvo pravde BiH nije upoznato sa hapšenjem Mašetovića

Ministarstvo pravde BiH još nije zaprimilo nikakvu službenu informaciju u vezi s uhićenjem studenta Selmira Mašetovića u Turskoj, a ukoliko dobije tu informaciju ista će biti proslijeđena nadležnom MUP-u radi evidentiranja.

Potvrdio je ovo za Vijesti.ba Nikola Sladoje, pomoćnik ministra pravde BiH u Sektoru za međunarodnu i međuentitetsku pravnu pomoć i saradnju

“Ministarstvo pravde BiH postupa po međunarodnim ugovorima iz oblasti pružanja međunarodne pravne pomoći, koja podrazumijeva međusobnu pomoć između država u vezi s procesuiranjem, pribavljanjem dokaza, saslušanjem svjedoka, ustupanjem krivičnih gonjenja, izručenjem i sl., dok zaštitu našim državljanima lišenim slobode u inostranstvu pružaju diplomatsko-konzularna predstavništva BiH koja se nalaze u državi gdje je državljanin BiH lišen slobode”, navedeno je u dopisu za Vijesti.ba.

Podsjećamo, student Selmir Mašetović iz Gradačca uhapšen 22. maja u Turskoj zbog sumnje da je povezan sa FETO-om.

Ambasador BiH u Turskoj Bakir Sadović ranije je za Vijesti.ba potvrdio da je opunomoćenik advokata bh. studenta zatražio njegovo hitno oslobađanje kako bi se mogao braniti sa slobode.

(N.Ć. Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*