Počeo prijelazni rok u PLBiH: Na snazi je odluka o četiri stranca

Prijelazni rok u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zvanično je počeo danas i trajat će do 20. jula (dan prije početka elitnog razreda bh. fudbala).

I pored toga, klubovi već trguju, pa su već ozvaničena tri transfera. Zrinjski je angažovao Emana Markovića iz norveškog Moldea, Željezničar je “kupio“ napadača Sulejmana Krpića, a Radnik je iz Krupe doveo defanzivca Radosava Aleksića.

Uz to, mnogo je špekulacija o mogućim transferima, a najviše se “priča” o novom premijerligašu Slogi iz Siminog Hana, čiji prvi čovjek Azmir Husić, želi sastaviti ekipu za sami vrh tabele.

Inače, mnogo dilema je i oko odluke o broju stranaca. Izvršni odbor N/FSBiH je prošle sezone odlučio da se broj stranaca sa šest smanji na četiri, ali je tada na zahtjev klubova (žalili se da nisu spremni) ona prolongirana za sezonu koja starta 21. jula.

Iz Saveza je za Faktor.ba potvrđeno da je sada odluka na snazi i da će klubovi od nastupajuće sezone u zapisniku od 18 igrača moći imati samo četvericu koji ne posjeduju bh. pasoš. To će se, po svemu sudeći, odraziti i ljetnu “pijacu”, jer će naši klubovi imati manji broj fudbalera za kupovinu. Silom prilika, morat će forsirati mlade igrača iz vlastitih omladinskih pogona, što će u konačnici doprinijeti afirmaciji domaćih fudbalera.

(Faktor.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*