U Zenici istraga u vezi s tragedijom učenika

Jedanaestogodišnji učenik Škole “Musa Ćazim Ćatić” iz Zenice H.M., rođen 2003. godine, podlegao je u školskom kabinetu od posljedica povrede, koju je zadobio nakon naguravanja s drugovima u vrijeme velikog odmora.

Do ove nesvakidašnje tragedije došlo je na pauzi između školskih sati prilikom guranja učenika za vrijeme užine, kada je nesretni dječak nezgodno pao, nakon čega je preminuo i uzaludni su bili pokušaji jednog nastavnika i medicinske ekipe Hitne pomoći da se dječak reanimira.

Nadležni timovi policije MUPZDK-a s dežurnom kantonalnom tužiteljicom Jelenom Bošnjak obavili su uviđajne i istražne radnje na mjestu tragičnog događaja.

-Odmah po saznanju dežurna kantonalna tužiteljica izišla je na uviđaj zajedno s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova radi utvrđivanja činjenica. Kantonalno tužilaštvo ZDK-a izdat će naredbu za obdukciju, koja će biti obavljena u toku sutrašnjeg dana (petak, o.a.), a o detaljima iste, te o daljim mjerama koje će biti poduzete povodom ovog događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena. Sve informacije koje su vezane za ovaj događaj i koje možemo službeno potvrditi jesu da se nesreća dogodila za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave, a ostale informacije u ovom momentu ne možemo učiniti dostupnim javnosti, s obzirom na to da se radi o maloljetnim licima- rekla je Azra Isaković, stručna saradnica Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Policijski istražitelji moraju da oprezno provode istražne radnje u vezi s tragičnim slučajem koji se dogodio u nižim razredima ove osnovne škole, tako da se tek kasnije očekuje zvaničan policijski izvještaj o istrazi u vezi s ovim slučajem.

-Veoma smo potreseni ovim nesretnim slučajem koji se desio. U ovoj školi nikad nije bilo ekscesa i ne znam kako se ovo moglo desiti. Vijeće roditelja će se sastati da analizira slučaj, a smatram da nije bilo propusta od nastavnika, bar sudeći prema onom što sam čuo od direktora i učesnika u incidentu- kaže kolega Saša Kolar, član Vijeća roditelja ove škole.

Svi zaposlenici Škole “Musa Ćazim Ćatić” su duboko potreseni događajem tako da će biti teško organizirati nastavu u normalnoj situaciji, a na vanrednoj sjednici nastavničkog vijeća pokušat će se zajednički prevazići situacija u kojoj se trenutno nalaze učenici i nastavnici ove škole. Istražne radnje o nesretnom slučaju su u toku.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*