Sve spremno za dženazu 11. jula u Srebrenici

Sve je spremno za doček porodica i građana na dženazu 11. jula, saopćeno je iz Organizacijskog odbora za za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine.

Ove godine je posebna pažnja posvećena onima koji će ukopati svoje najmilije, porodicama žrtava genocida. Članovima porodica je osiguran parking za po jedno putničko vozilo preko puta glavne kapije ulaza u mezarje Memorijalnog centra Potočari. Osim toga, ukoliko žele, za po jednog člana porodice osigurano je prisustvo na komemoraciji. Zbog velike gužve nakon dženaze, porodice imaju prednost pri izlasku s automobilima iz kruga Memorijalnog centra Potočari, te će zbog toga njihova vozila biti označena posebnim akreditacijama.

Organizacijski odbor za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica poziva građane koji će doći na dženazu da se pridržavaju uputa ovlaštenih policijskih službenika prilikom dolaska, kao i uputa redarske službe unutar mezarja. Za učesnike koji dolaze organizirano autobusima, osiguran je parking unutar Memorijalnog centra, preko puta mezarja, a za mala putnička motorna vozila Organizacijski odbor osigurao je dovoljan broj parking mjesta na koja se može doći iz dva pravca (iz pravca Bratunca i pravca Srebrenice). Parking mjesta su besplatna.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*