Facebook od 1.novembra počinje svima naplaćivati 2,99 dolara mjesečno?

“Na pres konferenciji ovog jutra, Facebook je predstavio svoj novi plan po kojem bi svim korisnicima za svoje usluge mjesečno naplaćivao 2,99 dolara, od 1. novembra ove godine”, piše National Report.

Ova vijest početkom sedmice zbunila je mnoge korisnike najpopularnije društvene mreže na svijetu, no pokazalo se da – nije tačna!

Naime, “National Report” je ustvari satirični list, koji objavljuje izmišljene vijesti, slično kao što su u našoj regiji humoristički sajtovi tipa NewsBara, BalkanTimesa ili Satiranja.

Inače, u netačnoj vijesti tvrdilo se da je prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg navodni potez obrazložio povećanjem troškova poslovanja te da su na najavu uvođenja naplate korištenja Facebooka stigle pozitivne reakcije sa berze, gdje se dionice ove kompanije već neko vrijeme nalaze.

U svakom slučaju, svi korisnici mogu biti mirni i za sada se ne planira uvođenje takse na korištenje popularne društvene mreže.

No, moguće je da plasiranje ovakvih izmišljenih vijesti ima za cilj (i) da testira raspoloženje javnosti prema eventualnom naplaćivanju korištenja mreža poput popularnog Fejsa. Sjetimo se da je i prije nekoliko dana stigla vijest da je jedan Amerikanac pokrenuo “Fejsbuk samo za bogate”, na kojem članarina košta 9.000 dolara.

(Doznajemo.com)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*