Rezime 1. kola Premijer lige BiH: Pobjede Zrinjskog, Širokog i Želje, poraz Sarajeva

Proteklog vikenda je na bh. terenima odigrano 1. kolo Premijer lige BiH u novoj sezoni.

Mladost DK je sezonu otvorila protiv novog premijerligaša Zvijezde 09 na domaćem terenu, ali je do pobjede nije stigla, susret je završen nepopularnim rezultatom 0:0, tako da su gosti odnijeli prvi premijerligaški bod.

Krupa je dočekala zenički Čelik, ekipu koja je zahvaljujući izbacivanju Borca u 1. ligu RS ostala u društvu najboljih. Domaći su bili bolji rezultatom 3:1 zhvaljujući golu Makitana i dva pogotka Koljića, dok je strijelac za Zeničane bio Dedić.

Željezničar je predvođen novim trenerom Slobodanom Krčmarevićem bio gost GOŠK-u u Gabeli te je osvojio puni plijen zahvaljujući pogotku Zeca. Plavi su tako nakon uspješnog nastupa u 1. pretkolu Evropske lige odlično startali i u Premijer ligi BiH.

Pobjedom je novu sezonu otvorio i Zrinjski na gostovanju kod Slobode. Gol vrijedan pobjede Plemića postigao je Filipović.

Ekipa Sarajeva nije uspjela obradovati navijače jer je u Bijeljini minimalno poražena od Radnika. Poveo je Radnik golom Mekića i 27. minuti, izjednačio je Handžić u 69. minuti, a onda je slavlje domaćim donio Đelmić u 89. minuti i postavio konačan rezultat.

Pobjedu na otvaranju sezone upisao je i Široki Brijeg. Tim s Pecare je ugostio novog premijerligaša Tuzla City te je pobijedio golom Bagarića iz penala.

U šest utakmica 1. kola Premijer lige BiH je postignuto svega deset pogodaka. Na listi strijelaca je vodeći Elvir Koljić (Krupa) s dva gola.

Rezultati 1. kola Premijer lige BiH:

Mladost DK – Zvijezda 09 0:0
Krupa – Čelik 3:1
GOŠK Gabela – Željezničar 0:1
Sloboda – Zrinjski 0:1
Radnik Bijeljina – Sarajevo 2:1
Široki Brijeg – Tuzla City 1:0

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*