Sarajevo, Željezničar i Zrinjski igraju revanš mečeve 2. pretkola Evropske lige

Bh. predstavnici u evropskim fudbalskim takmičenjima Sarajevo, Željezničar i Zrinjski večeras će igrati revanš utakmice 2. pretkola Evropske lige. Zrinjski od 18 sati gostuje malteškoj Valletti, Željezničar u 19 sati igra na Kipru protiv Apollona, dok će Sarajevo od 20:15 na Koševu ugostiti italijansku Atalantu.

Aktuelni bh. prvak Zrinjski je u prvom meču sa Vallettom odigrao neriješeno 1:1, a prvak Malte je do važnog gola u gostima došao u 90. minuti. Pred Mostarcima je danas težak zadatak da konačno dođu do trijumfa u Evropi ove sezone i plasiraju se u 3. pretkolo UEFA-ine Evropske lige.

Željezničar će večeras odigrati revanš susret 2. pretkola Evropske lige protiv Apollona, a kiparski tim iz prvog meča u Sarajevu ima prednost od 2:1. Plavi su prije sedam dana na Grbavici pružili blijedu partiju, a gol nade postigao je Sulejman Krpić u posljednjoj minuti utakmice.

U međuvremenu je trener Željezničara Slobodan Krčmarević podnio ostavku, a ekipu će na Kipru predvoditi Milomir Odović.

Fudbaleri Sarajeva večeras na stadionu “Asim Ferhatović Hase” protiv italijanske Atalante u 2. pretkolu Evropske lige igraju jedan od najvažnijih mečeva u protekloj deceniji. Nakon sjajnih 2:2 iz prve utakmice u Ređo Emiliji, “bordo momcima” se pruža velika prilika da pred svojim navijačima izbace renomiranog protivnika, sedmoplasiranu ekipu Serije A.

Trener Sarajeva Husref Musemić je na pres konferenciji uoči meča naglasio da je italijanski predstavnik favorit bez obzira na rezultat iz prve utakmice, te da njegovim igračima sigurno neće nedostajati motivacije.

“Atalanta je i dalje favorit, ali mi imamo pravo da se nadamo. Igračima motiva sigurno neće nedostajati, pobijedit će kolektiv, pamet, koncentracija i disciplina. Mi smo ekipa koja svakome može postići pogodak, a sada se postavlja pitanje kako ćemo reagovati kada izgubimo loptu, da što prije grešku ispravimo. Imat ćemo veliku podršku, ali naši igrači moraju biti svjesni da ih publika ne smije previše ponijeti, moraju u svakom trenutku znati šta rade, da ne bismo bili kažnjeni od kvalitetnog protivnika”, rekao je Musemić.

Utakmica između Sarajeva i Atalante počinje u 20:15 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase“.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*