Maksim Mrvica 6. oktobra počinje turneju po BiH

Hrvatski pijanist Maksim Mrvica najavio je danas u Sarajevu koncertnu turneju po BiH, koja će obuhvatiti nastupe u četiri grada.

Turneja će početi 6. oktobra koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, 7. u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, 8. u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u Mostaru, te 9. oktobra u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

U okviru bh. turneje Mrvica će, kako je najavio, publici ponuditi svojevrsnu retrospektivu dosad objavljenih studijskih albuma, ali i promovirati album “The Movies” na kojem izvodi glazbene teme iz filmskih klasika i blockbustera.

Maksim Mrvica izrazio je danas zadovoljstvo zbog nastupa pred bh. publikom i najavio im da će na koncertima u okviru te turneje, između ostalog, među prvima čuti i skladbe s albuma ‘Mezzo e Mezzo’, koji uskoro izlazi u azijskim državama.

U svojevrsnom razgovoru s novinarima danas je naglašena sposobnost Maksima Mrvice da klasičnu muziku približi svim generacijama te njegova energičnost s kojom svira zbog čega na koncerte obično vodi i klavir štimera.

Producent koncertne turneje Maksima Mrvice po BiH je Tomislav Kašljević, a sponzor kompanija HT Eronet koja, kako je danas istaknuo rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije te kompanije Vanja Gavran, s ponosom stoji uz kulturne događaje koji promoviraju istinske umjetničke i društvene vrijednosti.

Klavirski virtuoz Maksim Mrvica ovog ljeta održao je dva uspješna koncerta u Hrvatskoj, a nakon turneje po BiH čeka ga i vrlo živa jesen.

Hrvatski pijanist Maksim Mrvica već kao devetogodišnjak počeo je javno nastupati, a s nepunih dvanaest godina svirao je svoj prvi koncert s orkestrom.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*