Zrinjski prekinuo Slobodin niz bez poraza

Četiri utakmice zaredom (uključujući i Kup) Sloboda nije osjetila gorčinu poraza. Sve do danas.

Zrinjski je ostvario minimalan trijumf nad Tuzlacima, koji su se ponovo predstavili kao tvrda i disciplinovana ekipa. Ipak, dvije greške gosti su napravili, što ih je na koncu i koštalo.

Uvodne minute protiču bez uzbuđenja, kao i veći dio prvog poluvremena. Tek je u 28. minuti pristojniju šansu imao Bilbija, šutirao je glavom pored gola, dok Zrinjski uglavnom nije uspijevao razviti igru pored dobro postavljenih igrača tuzlanskog tima.

Ipak, koncentracija je goste napustila pred sami kraj prvog dijela susreta. Odbrana Slobode griješi nakon jednog benignog ubačaja, a situaciju je dobro pratio Ognjen Todorović, koji uklizava i šalje loptu u praznu mrežu.

U drugom poluvremenu Sloboda je krenula agresivnije prema golu Zrinjskog, ali Tuzlaci ipak nisu uspjevali stvoriti konkretniju priliku.

S druge strane, otvorio se prostor domaćima za tečniju igru u ofanzivi, što su nogometaši Zrinjskog iskoristili u 81. minuti. Dobro je ubacio Čirjak, a sam kao duh ostao je Bilbija, koji je potpuno neometan bez problema poentirao i uduplao prednost Plemića.

Pred kraj susreta igra Slobode se potpuno raspala, Bilbija je imao još jednu sjajnu šansu u 90. minuti, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Zrinjski – Sloboda 2:0 (Todorović 45., Bilbija 81.)

Stadion Pod Bijelim brijegom: Gledalaca oko 3.000. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica). Strijelac: Todorović u 45. i Bilbija u 81. minuti za Zrinjski.

ZRINJSKI: Brkić, Kadušić, Galić, Barišić, Čirjak, Jović, Pezer, Todorović, Jakovljević, Filipović, Bilbija.

SLOBODA: Vukliš, Ignjatović, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić.

(Scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*