Barcelona prvi put nakon 2010. godine dočekuje Inter, Zvezda gostuje Liverpoolu

Prvi put nakon epskog okršaja Barcelone i Intera u polufinalu Lige prvaka 2010. godine ova dva tima će ukrstiti koplja u evropskim takmičenjima. Katalonci bez povrijeđenog Lionela Messija večeras od 21:00 sati na svom stadionu Camp Nou u 3. kolu grupe B dočekuju milanski tim. Ipak, to je samo jedan od nekoliko sjajnih mečeva koji nas čekaju ove noći.

U isto vrijeme kada Barcelona i Inter krenu da nas podsjećaju na onaj veliki okršaj u revanšu polufinala Lige prvaka prije osam godina kad je italijanski tim čuvao prednost od 3:1 te uz poraz rezultatom 1:0 prošao u finale i osvojio ga, u Dortmundu će Borussia dočekati Atletico Madrid, u Parizu će prvak Francuske igrati protiv Napolija, dok će na kultnom Anfieldu Liverpool napasti Crvenu zvezdu. Sve poslastica do poslastice.

Jedan evropski klasik gledali smo sinoć kada je Juventus na Old Traffordu rezultatom 1:0 savladao Manchester United. Bio je to ujedno i povratak Cristiana Ronalda u dom u kojem je postao najbolji na svijetu, ali i pokazatelj da je Stara dama u ovom trenutku pravi “teškaš”, dok United to nije.

Sinoć je još jednu sjajnu predstavu u Ligi prvaka odigrao Edin Džeko koji je u pobjedi Rome nad CSKA Moskvom (3:0) postigao dva gola i dodao asistenciju.

Grupa A:

Borussia Dortmund – Atletico Madrid (21:00 sati)

Club Brugge – Monaco (18:55 sati)

Borussia Dortmund u fenomenalnoj formi dočekuje okršaj s Atleticom. Kao lideri Bundeslige igrači Luciana Facrea iza sebe imaju niz od pet uzastopnih pobjeda u kojima su postigli čak 22 gola. Sjajan napadački tim susrest će se s tvrdim timom Diega Simeonea, timom koji u posljednjih osam mečeva ne zna za poraz u svim takmičenjima i koji je u tih osam mečeva primio tek četiri gola. Ovo je ujedno okršaj i dva tima koji imaju po šest bodova i koji su nagovijestili borbu za prvo mjesto u grupi.

Monaco je ove sezone u velikoj krizi koja je rezultirala smjenom Leonarda Jardima i postavljanjem Thierryja Henryja na mjesto trenera. Tim iz Kneževine očajno traži povratak samopouzdanja i večeras je pobjeda nad Club Bruggeom velika obaveza.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*