Halilović: U toku aktivnosti na provjeri alibija određenih osoba

Kako je Feni kazao komesar Ministarstva unutarnjih poslova KS Mevludin Halilović, pripadnici ovog ministarstva od jutros su u kontaktu s organizacionim jedinicama Uprave policije RS-a, kao i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) koje su, u skladu s nadležnostima, angažirane na ovom ‘slučaju’.

“Kada se radi o aktivnostima koje provodi MUPKS u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a, SIPA-om i Federalnom upravom policije (FUP) u toku su aktivnosti na provjeri alibija za određena lica za koje imamo saznanja da se bave vršenjem krivičnih djela ove vrste”, precizirao je Halilović.

Dodao je kako će u ovisnosti od daljnjeg razvoja situacije u tom pogledu biti poduzeti konkretni koraci na, eventualnom, identificiranju osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem spomenutog krivičnog djela.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje – C faza, u blizini tržnog centra “Bingo”, jutros oko 4.50 sati, zasada nepoznati počinitelji zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila. Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*