Bajramović ispred Bosnića

Košarkaški stručnjak Denis Bajramović najvjerovatnije će biti novi selektor košarkaške reprezentacije BiH. Iako se u Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH iz nekog razloga odugovlači sa ovom objavom, izvjesno je da aktuelni trener Bosne Royal ima podršku većine u košarkaškoj bh. vladi.

U užoj konkurenciji za nasljednika legendarnog Duška Vujoševića koji se zbog zdravstvenih problema ovoga ljeta povukao sa selektorske pozicije je i Vedran Bosnić, trener koji je veliki trag ostavio u Švedskoj, čiji je i bio selektor.

Ipak, kako saznajemo bivši košarkaš Bosne i Slobode u ovom trenutku nema dovoljno „ruku“ u UO da sjedne za kormilo bh. tima.

Bajramović je već u dva navrata bio u stručnom štabu bh. reprezentacije, posljednji put prošlog mjeseca kada je pomagao Jasminu Repeši, koji je samovoljno i bez honorara prihvatio da vodi ekipu na susretima protiv Finske i Češke. Sa Repešom se pokušao dogovoriti nastavak saradnje, no ta solucija je otpala.

Novi selektor, a to bi ukoliko se ne desi nagli preokret, trebao biti Bajramović će debi na na klupi BiH imati 30. novembra u okviru kvalifikacija za SP protiv Bugarske. Glavni cilj će mu biti da kroz preostale četiri utakmice kvalifikacija za SP napravi bazu igrača koja će biti okosnica reprezentacije za kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine.

Tačno mjesec dana uoči nastavka kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini, košarkaška reprezentacija BiH je dobila novog selektora. Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na čelu sa Mirzom Teletovićem imenovao je Denisa Bajramovića za novog kormilara bh. košarkaša.

U konkurenciji je bilo nekoliko kandidata, a izbor je na kraju pao na Bajramovića koji bi trebao biti dugoročno rješenje na klupi „zmajeva“, a glavni cilj će mu biti da kroz preostale četiri utakmice kvalifikacija za SP napravi bazu igrača koja će biti okosnica reprezentacije za kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine.

Podsjetimo, većinu utakmica u aktuelnim kvalifiakcijama vodio je legendarni Duško Vujošević, koji je prošlog ljeta prezeo košarkaške „zmajeve“, a u u ljeto ove godine zbog zdravstvenih problema morao je odstupiti sa klupe bh. selekcije.

Bajramović će debi na klupi BiH imati 30. novembra u okviru kvalifikacija za SP protiv Bugarske.

(Vijesti.ba / NN / RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*