Široki i Mladost u posljednjoj utakmici 16. kola Premijer lige BiH

Utakmicom između Širokog Brijega i Mladosti Doboj Kakanj danas će biti kompletirano 16. kolo fudbalske Premijer lige BiH. Jučerašnji program obilježio je derbi sarajevskih klubova u kojem je Sarajevo savladalo Željezničar sa 2:1 i učvrstilo lidersku poziciju na tabeli.

Široki Brijeg će na Pecari ugostiti ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja. Širokobriježani su trenutno četvrti sa 22 boda koliko ima i tuzlanska Sloboda. Fudbaleri Mladosti su na osmom mjestu, ali ih samo tri boda dijele od njihovog današnjeg protivnika. Široki će, s druge strane, pokušati da iskoristi dva vezana poraza Željezničara i da se vrati u utrku za Evropu.

Utakmica Široki Brijeg – Mladost DK počinje u 16:30 sati.

Na marginama sarajevskog derbija jučer su odigrana još četiri susreta, a novo veliko iznenađenje napravila je Zvijezda 09 savladavši na svom terenu aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog 1:0. Zvijezda je nakon dva uzastopna trijumfa nad klubovima iz vrha tabele, Željezničarom i Zrinjskim, pobjegla iz opasne zone i sada je na 9. mjestu sa 17 bodova.

Fudbaleri Zvijezde su ostvarili četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu bez primljenog gola i čini se da je prevaziđena kriza uzrokovana aferom oko namještanja utakmica čiji su akteri bili njihovi vlastiti igrači.

Tuzla City je kod kuće upisala važna tri boda protiv Gošk-a (2:1), dok je njihov gradski rival Sloboda slavila u gostima kod Krupe sa minimalnih 1:0 i izjednačila se sa Širokim Brijegom u gornjem dijelu tabele.

Istim rezultatom Čelik je u Zenici savladao ekipu Radnika iz Bijeljine nakon čega obje ekipe imaju po 21 bod na diobi šeste i sedme pozicije.

Utakmice 16. kola:

subota, 3. novembra:

Krupa – Sloboda 0:1
Čelik – Radnik 1:0
Zvijezda 09 – Zrinjski 1:0
Tuzla City – Gošk 2:1
Sarajevo – Željezničar 2:1

nedjelja, 4. novembra:

Široki Brijeg – Mladost (16:30)

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*